Stala se mi věc, že majitel domu kde jsem nyní bydlela se svou čtrnáctiletou dcerkou dům prodává a já nyní jsem si musela najít nové bydlení , Jenže z toho právě vyplývá můj největší problém. Můj nový majitel požaduje 3x Kauci výší jednoho nájmu 8000,-

chtěla bych Vám ráda něco napsat , ale nechci nijak , aby jste to chápali,že bych tímto co Vám napíši nějak ovlivnilo mou žádost spíše řečeno, piši to lidsky,aby jste si nemysleli,že Vás tímto chci nějak nevědomky ovlivnit.

V roce 1999 mi lékaři diagnostikovali karciom v té době jsem měla přítele a mým snem bylo mít dítě. Bohužel se mi to před tím nedařilo a nikdo nevěděl čím to je až přišla tato zákeřná nemoc, při, které se zjistilo, že příčinou ,abych mohla otěhotnit je právě tento karciom. Karciom bohužel byl zhoubný s mestastázemi do krčních uzlin prý jsem přišla už pozdě,tak broběhla nelehká léčba,kterou sem absolovala.Po půlroční léčbě jsem otěhotněla a můj smysl života se naplnil a na nemoc jsem přestávala myslet pouze sem si přála, aby má dcerka co se narodila byla hlavně zdravá.Bylo to mé vytoužené dítě. Přítel s kterým mám dcerku měl z prvého manželství 2 synky a jejich maminka nebyla pro ně zrovna dobrým příkladem a také jse jim nevěnovala spíše upřesnovala své zábavné aktivity. V té době jsme s přítelem obývali společnou domácnosti když už jsem byla těhotná a i nemocná nemohla jsem se dívat na to,jak přítele děti trpí,proto jsme požádala příslušný soud o přidělení dětí do otcovské péče. Soud nám ihned vyhověl,když viděl za jakých podmínek děti žijí. Děti zde nastupovali do 3 a druhý do čtvrté třídy,přítel už bývalý, je policistou a jak již asi víte byl velice zaneprázněn svou prací , tak tím veškerá zodpovědnost zůstala na mne. I když sem byla na tom zdravotně špatně vždy sem se snažila,aby dětem nechyběl jak kulturní tak i social. zázemí, i když to bylo někdy opravdu moc těžké. Děti odrostli a mi jsme si s přítelem ani nevím,jak uvědomuli,že si přestáváme rozumět a v dobrém a hlavně v kamarádském vztahu od sebe odešli.

Nyní se svou čtrnáctiletou dcerkou žiji v pronajatém bytě ,chodím do zaměstnání za minimální mzdu,ale chci vézt dcerku k tomu, aby i ona vedla plnohodnotný a důstojný život a ne ,jak někteří zdejší romové,že i za tu minimální mzdu se musí pracovat a nebýt na social. dávkách být doma a nic nedělat nemít žádnou starost. Jelikož sem Romka proto jí k tomuto vedu , že člověk,který opravdu chce se musí přizpůsobit a začlenit se mezi ostatni lidi,kteří žijí způsob.životem.Po dohodě s paní ředitelkou kde nyní sem zaměstnaná sem se i domluvila,že v 11měsíci bych absolovala pedagogický minimum asistenta učitele, aby se také má současná mzda o něco zvýšila a také získala nové zkušenosti.

Ano stále se léčím se svou onkologickou nemocí stále dojíždím na radioktavní léčby je mi hrozně zle,ale když vidím před sebou svou dcerku,tak jsi říkám že mi to za vše stojí i ta někdy i neskutečná bolest.

Ráda bych jí chtěla dopřát,ale nevím jak? Nyní kde budeme bydlet se nájemné platí ve výši 8000,-kč a kde máme další náklady okolo..Jak již přikládám k tomuto dopisu veškeré materiály , tak z mých příjmů a výdajů si nemohu nic takového dovolit. S otcem má krásný vztah navštěvují se pomáhá jí s učením a bere jí na veškeré kulturní akce, ale sám na tom , také není nejlépe má nějaké dluhy a je v současné době v konkurzním řízení,takže nějaká větší pomoc nelze od něho očekávat

Jak uvádí p. třídní učitelka dcerce minulý rok diagnostikovali vadu ušního sluchu,musí mít naslouchátka bez nich vůbec neslyší tím se zhoršil i prospěch což mě velice mrzí nebot by v tomto roce dcerka chtěla si podat přihlášku na pedagogic. školu, píši to také, že se v současné době moc bojím,aby jse nezhoršil také její prospěch tím co nyní nás provází (přestěhování do nového bytu a hlavně finanční situace,ta má nyní největší na nás vliv)

Píši Vám opravdu nebot jsem na dně a nevím na koho se v současné době obrátit-rodiče jsem ztratila před 5 lety,kteří mi byli velkou oporou. Ráda bych také napsala, že oporu co předávali mé rodiče mě,bych ráda předala své dcerce,aby pochopila, že v dnešní těžké životní situaci není na vše sama, ale pokavad tu budu a zdraví mi to dovolí budu stát stále při jejím boku a budu jí pomáhat,jak jen nejvíce budu moc.

V současném domě jsme platili nájemné ve výši 6800,-kč nyní jsem si našla nové bydlení bylo to jediné volné bydlení, ale nájem zde stojí přesně 7860,-kč Mám opravdu hrozný strach,že to nezvládnu bojím se dalších nákladů na školu mé dcery furt každý večer přemýšlím zda do konce měsíce výjdu s penězi. Prosím nechci se litovat uvědomuji si, že takových lidí po světě je mnoho a je mi jich upřímně líto.

Nechci Vás dále zatěžovat svými starostmi , byla bych moc ráda a Vážila bych si toho zda by jste si to přečetli a podle Vašeho uvážení mi zdělila zda by se s tím dalo něco udělat. Ještě jednou Vám velice děkuji za vyslechnutí

Prosím pokavad bude se Vám to zdát aspon trošku reálné kontaktovala by jste mne prosím na tel čísle 722677449

Dadučová Jarmila

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *