Jak zrušit Facebook

Chcete si zrušit svůj Facebook účet? Ten, kdo si myslí, že Facebook účet je možné smazat snadno a rychle, se bohužel mýlí!

Snahou dnešních webů je zabránit nebo ztížit uživatelům smazání jejich účtů. Takto činí především tím, že odkaz ke smazání uživatelského účtu skryjí tak dobře, aby jej uživatel tak snadno nenašel. K tomu, abyste si svůj účet na této sociální síti smazali, můžete využít jedné z dvou možností – deaktivace účtu nebo jeho kompletní zrušení. Ať už si vyberete to, nebo to, obě možnosti staví uživateli jakési překážky, na které by se každý, kdo si chce tento účet smazat, měl pečlivě připravit. Autor facebooku se těmito překážkami údajně snaží zachovat celistvost dat, jako jsou uživatelské příspěvky, fotografie, komentáře, celkový provoz uživatele atp. Avšak hlavní důvod je zcela jistě to, že autor nechce, aby Facebook přišel o uživatele, který díky své aktivitě na této sociální síti podporuje vazby a jakmile by z Facebooku zmizel, Facebook je tím více a více oslaben.

Deaktivace

Je to docela jednoduchý způsob, jak zmizet z Facebooku. Stačí se přihlásit na http://facebook.com na svůj účet (zapsání e-mailu a hesla do uživatelských kolonek u přihlášení) a v horní liště kliknout na Nastavení (anglicky Settings), kde musíte zvolit možnost Nastavení účtu (anglicky Account Settings). Nyní se zobrazí stránka, kde můžete změnit své rozmanité údaje (úroveň soukromí, jméno, heslo, datum narození aj.). Poslední položkou, která vás bude zajímat, je Deaktivace účtu (anglicky Deactive Account). Klikněte na ni. V tuto chvíli se bude Facebook snažit, abyste si deaktivaci rozmysleli a bude vám klást různé otázky a zobrazovat různé tipy, jen proto, aby na vás zapůsobil po emocionální stránce. Například vám zobrazí stránku, kde můžete vidět fotografie svých přátel ve větším rozlišení, než je zvykem. Tímto se Facebook snaží přinutit uživatele, aby svůj účet ponechal aktivní a dál se na svůj profil přihlašoval. Snaží se uživatele donutit k doměnce, že mu budou přátelé, kterých má na svém profilu hned i několik set (nejsou výjimkou ani tísíce), po deaktivaci účtu chybět a že o ně přijde. Samozřejmě přátelé nefungují pouze na sociální síti, ale i v realitě, takže touto výhružkou se nenechte v žádném případě zastrašit! Překonejte tuto hrozbu a pokračujte dolů na stránku, kde je umístěna ikonka Deaktivovat můj účet (anglicky Deactive My Account). To samozřejmě ještě není konec. Účet bude totiž stále existovat, bude pouze deaktivován a jakmile se na účet uživatel znovu přihlásí, účet je opět funkční a aktivovaný. Deaktivace slouží především těm, kteří nechtějí svůj účet rušit úplně, ale budou ho chtít někdy zase využívat.

Zrušení

Chcete-li účet zrušit úplně, doporučuji kliknout na tento odkaz: https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

Facebook si však data o vás, vaše fotografie, aktivity, příspvěky atp. může ponechat. Za to byl již několikrát médii napaden. Př registraci Facebook chce, abyste souhlasili se smluvními podmínkami. Tyto podmínky jsou nastavené takovým způsobem, aby byly pro Facebook co nejvýhodnější a nejméně napadutelné.

Komentáře k článku. Přidejte i váš!

  1. Dobrý den, jak smažu uživatelské jméno na facebooku? Aby se mi neobjevovalo na hlavní straně? Zkoušela jsem soukromí, nastavení účtu a stále nic. Děkuji za odpověď Martina

  2. Zrušit facebook můj účet

  3. Danke für die Hilfe. Endlich schaffte ich es, mein Konto auf Facebook zu löschen. Mit euch ging’s wie geschmiert. 🙂

  4. hoj sejdem se zítra od 15:02-5:58 u mě doma -:)

  5. a to je kde u tebe doma? 😀 a ty si teda zrušíš facebook a smažeš nebo jak

  6. nemůžu se přihlásit na facebook prosím o radu

  7. Dobrý večer. Nemohu se přihlásit na svůj profil. Po zadání emailové adresy včetně hesla (jako obvykle) se mi vše ztratí a objeví se opět prázdné kolonky. prosím o radu. děkuji

  8. prosím o upozornění odpovědi na emailovou adresu,děkuji

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *