Notebook- občas vypadává WiFi

Na mém notebooku ASUS X550C, s OS Win.8.1 občas “vypadává”, při práci na internetu, signál WiFi. Na ikoně intenzity signálu se objeví červené kolečko s bílým křížkem a při najetí kurzorem na tuto ikonu se mi hlásí “Nepřipojeno-není kdispozici žádné připojení”. Při kliknutí na ikonu se zobrazí odstavec s připojením sítě a v něm “WiFi – zapnuto” a k tomu “Nenalezeny žádné sítě”. Žádné sítě se také nazobrazí. Ale při kontrole signálu mé WiFi sítě, na vedle položeném tabletu a smartphonu, je signál mé WiFi sítě “plný” a obě zařízení na této síti WiFi pracují bez problémů a síť rovněž,bez problémů, identifikují.
Tím je jednoznačně dáno, že není chyba v síti, ani v routeru!
Abych se opět k síti s notebookem připojil, musím jej vypnout tak, aby kontrolka provozu signalizovala úplné vypnutí-zhasla(restart nestačí).
Když notebook pak zapnu (ve volbě připojení sítě mám definováno automatické připojení), notebook se na síť sám připojí a opět pracuje. Při kontrole kliknutím na ikonu signálu WiFi se mi bez problémů objeví veškeré sítě, jak mé (2),tak i další, sousedů z mého okolí (cca 5-8).
Také se mi stalo, že při kliknutí na ikonu s tím červeným terčem a bílým křížkem, mi notebook napsal v odstavci síťového připojení “Skryrá síť” a pod tím “Funkce síťového adaptéru neodpovídá požadavkům této sítě” a tlačítko “Připojit”. Po kliknutí na tlačítko se objevila ikona s názvem mé sítě a po kliknutí na ni se napsalo “Připojeno” a notebook se na síť připojil.
Toto, ale zejména případ uvedený na začátku mého dotazu, se mi stává přibližně 1-3x denně, bez jakéhokoliv varování a je to velmi nepříjemné, zejména při stahování aplikací, kdy dojde k přerušení a je nutno celé stahování opakovat a zejména pak při psaní delších e-mailů, kdy při jejich odeslání (pokud nebyl uložen koncept ještě v době, kdy byl NB k síti připojen), dochází vlivem nepřipojení, dle zákonu “schválnosti”, kolikrát, ke ztrátě celého napsaného textu.
Na různých radách mi bylo raděno, že by mohl být problém s ovladačem WiFi v mém NB, ale nevím jak si s tím poradit. Při kontrole síťových adaptérů v NB jsem pouze zjistil,že je zde instalován síť. adaptér WiFi “Mediatek MT7630E 802.11bgn” a řadič “Realtek PCIe GBE Family Controller”. V možnostech nastavení je však toho u obou tolik, že jsem, vzhledem k tomu, že v podstatě nevím o co jde (nejsem IT odborník, pouze trochu více informovaný a aktivní uživatel), raději do nastavení nezasahoval, abych neudělal více škody jeko užitku.
Máte-li někdo, s podobným problémem zkušenost, případně máte-li o uvedeném nastavování a případné odstranění mého problému odborné vědomosti, prosím poraďte. Za případné reakce předem děkuji. Jiří

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *