Jak nastavit Outlook 2007

Jak nastavit Outlook 2007 pro příjem zpráv z emailového účtu.

Vytvoření účtu

Nejprve je potřeba nastavit účet (emailovou schránku) pro příjem pošty v Outlooku. Spusťte Outlook a jděte do volby Nástroje > Nastavení účtu > a zde klepněte na tlačítko Nový..

Nechte zaškrtnutu volbu Microsoft Exchange, POP3, IMAP nebo HTTP a pokračujte na tlačítko Další. V dalším kroku vyplňte své jméno a adresu své emailové schránky (např. jarda34@seznam.cz). Do řádku Heslo vyplňte heslo, pod kterým se přihlašujete na webu na svůj email, a pak totéž heslo zadejte ještě jednou do řádku Zadejte heslo znovu, a pokračujte kliknutím na tlačítko Další.

Automatické nastavení

Nyní se začne automaticky hledat nastavení pop3 a smtp serverů u poskytovatele emailu, nemusíte tedy ručně adresy těchto serverů a příslušné porty nikam zapisovat nebo hledat. Samozřejmě, může nastat situace, že opravdu budete k manuálnímu nastavování sáhnout, nicméně v drtivé většině případů už si umí Outlook stáhnout nastavení sám od poskytovatele emailu. Při automatickém nastavování se může objevit tato hláška:

Šifrované připojení k poštovnímu serveru není k dispozici.
Klepněte na tlačítko Další a zkuste použít nešifrované připojení.

To znamená, že váš poskytovatel nepodporuje zašifrované spojení. Klikněte na tlačítko Další a nechte zjistit, zda se nedá použít nastavení pro nešifrovaný přenos dat. (Toto vás může potkat, pokud používáte třeba email od Seznamu.) Nyní by se už mělo nastavení zjistit, pokud přeci jen není možno ho opět najít, budete muset sáhnout k ruční konfiguraci a najít v nápovědě k vašemu emailu adresy a porty pop3 serverů a smtp serverů, případně imap serveru.

Pokud se však už nastavení najít podařilo, objeví se obrazovka se zeleně odškrtnutými informacemi a vytoužená informace:

E-mailový účet POP3 je úspěšně nakonfigurován.

Zavřete okno tlačítkem Dokončit, zavřete i obrazovku Nastavení účtu, kde byste měli vidět už svůj nastavený účet. Nyní klepněte na tlačítko Odeslat a přijmout (je zhruba uprostřed horní části obrazovky) a emaily ze schránky by se vám měli stáhnout do Outlooku. Přijímat poštu můžete i z více emailů, postup přidání dalších účtů je zcela stejný jako ten zde popsaný.

Rate this post

5 komentářů k Jak nastavit Outlook 2007

  1. Mám od určité doby problém s tím, že mi nejdou v Otlooku smazat doručené e-maily, a to ani klávesou „delete“, ani přes okno „úpravy“ a tak mi visí v doručené poště, ač bych je rád přesunul jako nepřečtené (jsou to SPAMy) do složky odstraněná pošta. V minulosti jsem tento problém neměl.
    Může mi prosím někdo poradit, jak na to?
    Díky.

  2. Nejpíš je příčinou nějaké přehlcení starými zprávami.
    Mazání trvalé.. pomocí kombinace Shift+Delete – je funkční?

  3. „Server Microsoft exchange není k dispozici“ – co s tím nejde mi nastavit outlok 2007. Děkuji

  4. “Server Microsoft exchange není k dispozici” – co s tím nejde mi nastavit outlok 2007. Děkuji

  5. a na jaký email se připojuješ? u jakého poskytovatele nebo jaký server

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *